5 tips om een mooi haaraccessoire voor je trouwfeest te kiezen

Het is juist het begin van het trouwseizoen en de meeste bruiden hebben al een trouwkleed, fotograaf en haarstyliste gekozen, maar dat is niet alles. Het is ook heel belangrijk om het juiste haaraccessoire te kiezen. En dat is niet gemakkelijk want de keuze is vandaag de dag enorm groot.

 

Het juiste sieraad is de perfecte aanvulling van de gekozen stijl en geeft extra uitstraling. Het kan een heel simpel kapsel veel aantrekkelijker maken, maar daartegenover kan een mislukt sieraad een mooi kapsel ontsieren.

Er zijn geen echte regels voor je keuze, je mag zelfs voor het grootste en meest blinkende sieraad kiezen. Als je toch wilt dat alle aandacht naar je haaraccessoire zal gaan, kies dan voor een eenvoudig kapsel. Het is soms ook gevaarlijk om veel kleine haarspelden te gebruiken voor een ingewikkeld kapsel, want dat kan voor een te druk effect zorgen.

Wil je grote bloemen in je haar? Dat mag zeker! Geef de voorkeur aan zijde bloemen, zij zien er heel fijn en luchtig uit.

 

 

Ik ben een hele grote fan van echte bloemen. Hier heb je immers een enorme grote keuze in en ze kosten bijna niets. Het enige nadeel van sommige bloemen is dat zij niet zo lang vers blijven op een warme dag. Je mag dezelfde bloemen gebruiken als deze die in je bruidsboeket zitten, maar het is niet strikt noodzakelijk. Toch zorg je er beter voor dat alles bij elkaar past.

Voor je grote dag hoef je zeker niet bang te zijn om te stralen en iets origineel uit te proberen. De laatste seizoenen kwamen verschillende ontwerpers met bijzondere haaraccessoires op de markt. Een moderne 'floralcrown' van zilver of kleine lampjes in je haar, er zijn geen grenzen meer. Deze accessoires zijn in het bijzonder mooi voor de fotoshoot op je trouwdag en zal voor unieke beelden zorgen.


Het is ook misschien een leuk idee om verschillende haaraccessoires tijdens de dag te gebruiken of voor de fotoshoot. 's Morgens kan je bvb. bloemen in je kapsel steken en 's avonds zou je een tiara kunnen opzetten.
 

Om een goede keuze te maken dien je vooral niet te vergeten dat een sieraad bij je algemene stijl moet passen en wordt geïnspireerd door de elementen van je kleed en eventueel in combinatie met mooie oorbellen. Heb je een thema voor je trouwfeest dan kan dit ook een grote inspiratiebron zijn. Wij kijken regelmatig naar het verleden om meer ideëen te verkrijgen. De jaren '20, hippie of victoriaanse stijl, er is keuze genoeg. Naast de beelden die je op het internet kan vinden, kan je ook naar een mooie film kijken om in de sfeer te komen van die tijdsperiode.