7 tips voor perfecte bruidsmake-up

Wat is een perfecte bruidsmake-up en wat is het verschil met de make-up die je voor een andere gelegenheid mag dragen?

Volgens mij is er geen verschil en kan je voor een heel naturelle make-up gaan of voor een opvallende look kiezen. Maar zeker belangrijk, is dat de bruidsmake-up de ganse dag goed blijft zitten, dat je er goed en gelukkig op de foto uitziet en dat die na verloop der jaren nog steeds actueel is. Daarom is het soms zo moeilijk om de juiste look te kiezen maar geen nood, ik ga jullie met deze blog proberen te helpen.

Omdat ik reeds verschillende jaren met bruiden werk heb ik een aantal tips verzameld.

 

1. Verzorg je gelaat goed.

 

Het is misschien nu het juiste moment om te beginnen met je gelaat wat extra te verzorgen. Meestal hebben wij geen tijd daarvoor en denken dat een gezichtsreiniger en hydraterende crème meer dan genoeg is. Ik heb dit ook zo jaren lang gedacht en probeerde alle problemen met make-up op te lossen.

 

Dus vanaf het moment dat je al een datum voor het trouwfeest hebt gekozen, mag je beginnen met een nieuwe aanpak op te bouwen voor jouw gelaatsverzorging. Want je moet tijd hebben om de juiste producten te vinden en gewoon te worden aan jouw nieuwe beauty-routine. Het resultaat kan je ook niet altijd onmiddellijk zien, je moet een beetje geduld hebben.

 

Het is nog beter als je naar een goede schoonheidsspecialiste kan gaan, die je zal helpen om de gepaste verzorgingsproducten en een aangepast verzorgingsprogramma aan te raden. Maar je kan ook proberen om het zelf te ontdekken via goede blogs. Er is nu genoeg informatie op het internet beschikbaar. Het neemt natuurlijk wat meer tijd maar het kan ook interessant zijn.

 

 

2. Geen schoonheidsexperimenten juist voor het trouwfeest.

 

De grote dag is dichtbij en dan denk je ineens dat je wimperextentions wil proberen of een spraytan. Niet doen aub. Alles wat je nog nooit geprobeerd hebt stel je beter uit naar een andere gelegenheid want je kan altijd een slecht resultaat of irritatie krijgen en het kan soms wat tijd nemen om alles terug in orde te brengen. Als je nog twee maanden hebt voor de trouwdag kan je wel nog experimenteren.

 

3. Plan zeker een proefsessie.

 

De meeste bruiden doen het tegenwoordig altijd. Als je twijfelt raad ik aan om het zeker te doen. Ten eerste bespaart het tijd op de trouwdag en ten tweede zal je zeker zijn dat alle make-up producten goed blijven tijdens de dag en goed bij je huidtype passen.

 

De proefsessie plan je beter in de voormiddag of vroege namiddag, zodat je tijdens de dag je make-up goed kan testen. Als je het 's avonds doet is het licht anders en je hebt niet genoeg tijd om te zien dat de make-up lang goed blijft.

 

 

 

4. Verzamel foto's met de make-up's die je mooi vindt.

 

De meeste bruiden vragen een naturelle make-up, toch heb ik opgemerkt dat naturelle make-up voor iedereen anders is. Voor de ene persoon betekent het geen make-up en voor de andere persoon kan je zeer ver gaan. Dus als je meerdere foto's toont met  make-up's die je graag ziet zal het gemakkelijker zijn voor de visagiste om een gepaste make-up voor jou aan te bieden.

 

5. Aarzel niet om tijdens de proefsessie deel te nemen aan het proces en stel gerust vragen.

 

Je mag altijd gerust vragen stellen over de producten die voor jouw make-up gebruikt worden. Een professionele visagiste zal deze met plezier beantwoorden en je kan zo iets interessant bijleren over make-up. Na afloop van de dag kan je ook zien hoe elk product zijn werk heeft gedaan en als er iets niet goed gebleven is kan je het beter altijd doormailen zodat de visagiste een ander product kan gebruiken op jouw trouwdag.

 

Zeg ook altijd als je iets niet mooi vindt zodat de visagiste nog tijd heeft om het te veranderen, zodat je echt tevreden bent

 

6. Durf een beetje meer make-up gebruiken tijdens de proefsessie dan je gewoon bent.

 

Deze tip is voor de toekomstige bruiden die zeer weinig make-up dragen of bijna niets van dagelijkse make-up gebruiken. Het is begrijpelijk dat als je niet gewoon bent om make-up te dragen dit soms een raar gevoel kan geven. Toch mag het op de trouwdag gerust wat meer zijn omdat je anders op de trouwfoto hiervan niets merkt. Ook make-up die net gedaan is ziet er altijd iets meer opvallend uit de eerste twee uren en begint daarna zachter te worden. Dit kan je na de proefsessie checken tijdens de dag. Ik raad ook aan om foto's te nemen. Als je het toch uiteindelijk teveel hebt gevonden is het geen probleem om het op de trouwdag aan te passen.

 

7. Check af en toe jouw make-up tijdens de trouwdag.

 

Eindelijk is de grote dag aangebroken en je wilt van elk moment van het feest genieten en alle andere zorgen vergeten. Toch is het beter als je soms in de spiegel kijkt om je make-up te checken. Anders vraag je het aan je mama of aan een vriendin. Want door de emoties kan je altijd een traantje of 100 traantjes laten en dat is nooit goed voor je make-up. Natuurlijk gebruiken de visagisten altijd zoveel mogelijk waterproef producten, maar toch kan je make-up als je weent uitlopen. Wat ook zeer belangrijk is, dat als je weent, je probeert niet met je handen in je ogen te wrijven want dit doe je meestal automatisch. Daarvoor heb ik een goede tip: Denk hoeveel je voor je make-up betaald hebt ;-).

 

 

Ik hoop dat deze tips nuttig voor jou kunnen zijn. Maar het allerbelangrijkste is dat je van alle voorbereidingen probeert te genieten. En laat je verwennen!

 

Alvast een fijn feest gewenst!