Festival make-up ideeen

Hair, make-up & photos:  Beauty by Ellada

Model: Lorien Verachtert @The Agent

 

De examens zijn voorbij voor de meeste studenten en het festivalseizoen kan nu echt van start gaan. En op sommige festivals zal ik ook aanwezig zijn. Daarom heb ik gezocht naar festival make-up ideeën, die ik met jullie wil delen. De grootste trend vandaag zijn glitters! Ik heb 3 snelle make-up's op Lorien uitgewerkt, die iedereen gemakkelijk kan herhalen. 

 

Het is altijd een goed idee als je eerst je huid zal voorbereiden met een foundation. Voor de ogen heb ik Paint Pot (kleur Graundwork) van MAC gebruikt en nadien oogschaduw van een gelijkaardige kleur. Dankzij Paint Pot blijft de oogschaduw langer zitten en dat is juist heel belangrijk voor festival make-up. Het is heel handig om een concealer onder de ogen te gebruiken, en zeker wanneer het niet je eerste festivaldag is ;-). Het zal meteen een frisse indruk geven. Omdat de ogen heel naturel blijven, kunnen de wenkbrauwen wat meer opgemaakt worden. Dat kan je allemaal zelf kiezen en doen, zoals je dit gewoon bent.

 

Wat heb je nog nodig:

 

+ GLITTERS. Je kan deze altijd makkelijk vinden in de winkels die professionele make-up producten verkopen, bvb. Make Up Forever  heeft heel veel keuze of op het internet wordt er ook veel aangeboden. Je moet enkel voorzichtig zijn, in het geval je geen beauty glitters gebruikt. De glitters die niet door cosmetische merken op de markt zijn gebracht mag je nooit op de ogen gebruiken, want zij kunnen de ogen heel sterk irriteren omdat zij regelmatig van hardere materialen gemaakt worden zoals bvb. glas. De kleur, vorm en maat kan je altijd zelf kiezen.

 

+ MIXING MEDIUM EYELINER MAC. Dit is een transparante stof die je met pigmenten kan mengen of zoals ik heb gedaan je als basis kan gebruiken om glitters op te plakken.

 

+ PLAT MAKE-UP PENSEEL voor oogschaduw. Deze heb ik gebruikt als hulpmiddel om de glitters te plakken.

 

PLAKBAND. Kan je gebruiken om glitters gemakkelijker te verwijderen.

 

De eerste make-up is voor iemand die geen echt opvallende make-up wilt, maar wel iets met een twist. Ik heb in het midden van de oogleden een beetje MIXING MEDIUM aangebracht en er gouden glitters boven geplakt. De ogen kan je best even open houden, aangezien het product een beetje moet opdrogen. Ik heb bewust geen mascara gebruikt, omdat anders de glitters iets minder zichtbaar zijn. 

 

Voor de tweede look heb je een sjabloon nodig die je in hobby winkels heel gemakkelijk kan vinden (bvb. Pipoos). Het is heel handig om een patroon af te knippen dat je wilt gebruiken. Je mag dit patroon met plakbank op het gezicht plakken of gewoon met de handen vasthouden, maar zorg ervoor dat het patroon niet beweegt. Eerst breng je MIXING MEDIUM aan en daarna begin je glitters te plakken. Sommige delen van het patroon kunnen heel fijn zijn en dan is het beter om een extra klein penseeltje te gebruiken.

 

Voor de lippen heb ik nieuwe metallized VICE lippestift (tint Big Bang) van Urban Decay gebruikt. Deze lippenstift bevat heel fijne glitters en ik ben er echt dol op. Dankzij deze glitters blijft ze ook veel langer zichtbaar.

 

Voor de derde make-up heb ik terug eerst MIXING MEDIUM aangebracht en daarop sterretjes geplakt. Met sterren kan je veel experimenteren. Bvb. enkel op de wenkbrauwen plakken of onder de ogen, je mag het ook doen zoals ik het heb gedaan op de zone waarin je normaal gezien een highlighter zet. Je kan ze aan één of twee kanten aanbrengen. Je mag kiezen! Wat leuk is aan deze sterretjes is dat zij er heel cool uitzien tijdens de dag, maar ook zien zij er prachtig uit tijdens de nacht.

 

Veel fun!