Geen schrik voor een strik!

Zoek je nog naar leuke kapsels dat je gemakkelijk zelf kan maken voor elke dag of voor feestgelegenheden? Misschien is een strik dan iets voor jou voor de creatie van een nonchalante paardenstaart of knot. Je kan met verschillende stoffen en kleuren spelen bvb. afhankelijk van de outfit die je op die dag wilt aandoen of van jouw humeur ;-).
 

 

Hieronder zal ik nog extra tips en tricks delen die je kunnen helpen om iets nieuws te proberen.
 

 

1. Jouw haar moet goed droog zijn of nog beter als het de dag voordien gewassen wordt. Om extra volume en textuur te creëren is het het best als je eerst jouw haar met een krultang of stijltang zal krullen om zachte golven te verkrijgen. De golven moeten niet perfect zijn en daarom mag je meteen dikke haarstukjes pakken om te krullen. Vergeet zeker geen thermo bescherming te gebruiken voordat je jouw haar gaat krullen.

 

 2. Om nog meer textuur te creëren mag je 'sea salt' spray op jouw haar spuiten.

 

3. Voor extra volume kan je je haar zacht tegenkammen. Probeer het met een Tangle Teezer kam te doen, want dat gaat snel en het geeft een zeer natuurlijk effect. Je mag het enkel op de top van jouw hoofd doen of overal als je nog meer volume wilt bekomen.

 

 4. Maak een paardenstaart op de hoogte die je het mooist vindt en trek wat extra haarstukjes aan de bovenzijde van jouw voorhoofd om een nonchalante look te creëren.

 

5. Beëindig jouw kapsel met een strik!

 

Voor de volgende twee kapsels mag je altijd stap 1,2 en 3 gebruiken.

 

Voor deze knot maak je twee vlechten en verbindt ze met elkaar. Gebruik schuivertjes om ze vast te steken. Je mag altijd zachtjes extra haarplukjes van de knot aftrekken om meer textuur te bekomen.

 

Voila! De knot is klaar. Niet vergeet om een strik te gebruiken ;-)!

 

Vervolgens ga ik een lage paardenstaart creëren maar met een twist. Daarvoor vlecht je jouw haar tot in de nek en maak je ze vast met een rekkertje. Jouw paardenstaart ziet er niet meer zo gewoon uit! Geef een extra touch met een strik.

 

Waar kan je een strik zoeken? In alle hobbywinkels en in winkels die stoffen verkopen. Het is ook zeer mooi als je strik breder en langer is. De strikken die ik heb gebruikt waren ongeveer 70 cm lang. Ik had het niet perfect ingeschat en volgende keer koop ik minimum 1 m.

 

Laat maar gerust weten of je het interessant hebt gevonden. En wat je eventueel graag nog zou zien van mij, dan kan ik hiermee proberen rekening te houden.